subota, 21. svibnja 2022.

5 stvari za off-line prodaju

Ako želite prodavati proizvod ili uslugu putem interneta -  držite se osnovnih pravila:


1. Ispričajte svoju priču.    

2. Govorite - pišite razumljivim jezikom   

3. Budite autentični

4. Predstavljajte sebe

5. Vi budite korisnici tih proizvoda

Ispričati priču. To nije uvijek moguće, ali pokušajte ispričati priču koja će pomoći da se "prepoznaju" i oni u njoj. To će stvoriti okruženje u kojem će se odmah osjećati ugodno, znajući da ste "i vi poput njih".

Govorite razgovornim tonom, pišite razumljivim jezikom. Nemojte da vaš sadržaj izgleda kao diplomski na fakultetu. Ljudi ga neće čitati i sigurno neće vjerovati sadržaju. Ako svoj sadržaj pišete u prvom licu i govorite 'razumljivim' jezikom prema svojoj publici, to će humanizirati vaš sadržaj i uspostaviti puno višu razinu povjerenja posjetitelja.

Budite autentični. Ne pokušavajte "lažirati" stvari, recite ljudima što znate, zašto im želite pomoći i zašto vam je uopće stalo. Bit će očito ako je vaša namjera samo pokušati prodati ljudima nešto i ako niste autentično tu da informirate, pomognete i povežete se s ljudima to će se pokazati.

Predstavljajte sebe i nemoj te reklamirati samo proizvode i firmu koju zastupate. Oni se sami reklamiraju. Vi obratite pozornost na vlastiti brend. Stvarajte ga i dižite na viši nivo svakim danom. Budite kontinuirani.

Vi budite korisnici vaših proizvoda ili usluga a korisnici moraju to primijetiti,  da ste vi veliki "fan" i korisnih istih. Moraju biti vidljive promjene kao i/ili stalna primjena istih. 

Nema komentara:

Objavi komentar

5 stvari za off-line prodaju

Ako želite prodavati proizvod ili uslugu putem interneta -  držite se osnovnih pravila: 1. Ispričajte svoju priču.     2. Govorite - pišite ...